QUÈ FEM

Instituts Oberts Granollers

El programa Instituts Oberts és una iniciativa de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC), – a partir d’ara Secretaria d’Igualtats, Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme – per a la promoció de l’èxit educatiu i de la cohesió social adreçada, de manera prioritària, a l’alumnat d’origen immigrant dels centres de secundària d’alta complexitat.

Aquesta iniciativa s’ha treballat conjuntament, dins la Generalitat de Catalunya, amb els Departaments d’Ensenyament i amb d’altres unitats com la Direcció General de Joventut, la Secretaria General de l’Esport o el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Està present a diversos municipis: Granollers, Sabadell, Terrassa, Badalona, Sant Adrià del Besós i l’Hospitalet de Llobregat.

En el cas de Granollers, on el servei està gestionat per Fundació Projecte i Vida, està implantat als 5 instituts municipals: Escola Municipal del Treball, Antoni Cumella, Carles Vallbona, Celestí Bellera i Marta Estrada, sota la dinamització de 3 integradors/es socials i gestionat per la Fundació Projecte i Vida, des del novembre del 2020 mitjançant contractació pública amb la Secretaria.

Ens coordinem amb les diferents entitats del municipi (juvenils, educatives, culturals i esportives), així com l’Ajuntament de Granollers; una xarxa de col·laboracions que promou la integració de l’alumnat al municipi i a la cultura catalana.

Els nostres objectius

1

Millorar l’èxit escolar de tot l’alumnat, amb independència del seu origen cultural o de la seva situació socioeconòmica.

2

Millorar els vincles de pertinença de l’alumnat i de les seves famílies als centres educatius.

Els destinataris

Estudiants dels 5 instituts de Granollers, especialment l’alumnat nouvingut i/o que presenta situacions de vulnerabilitat.

Què ofereix

Èxit escolar

Millorar l’èxit escolar de tot l’alumnat, amb independència del seu origen cultural o de la seva situació socioeconòmica.

Vincles de pertinença

Millorar els vincles de pertinença de l’alumnat i de les seves famílies als centres educatius.

Participació comunitària

Promoure la participació comunitària i la vinculació del jovent en les entitats del municipi, fomentant la integració en el seu entorn més proper i la cohesió social.

Entitats Impulsores